Doelgroepen

van 2 tot 102 jaar

Jezelf zijn met yoga

Jorienosaurus Kinderyoga biedt een plek waar een kind echt kind mag zijn, zichzelf kan zijn. Lekker uitdagende houdingen leren of relaxen. Samen spelen, zich terug trekken of juist contact maken. Niks moet, alles kan.

Een plek waar echt de tijd wordt genomen om te luisteren, écht luisteren. Wat zegt hij of zij nou eigenlijk? Een plek waar het kind wordt aangespoord buiten de kaders te kijken. Creativiteit en fantasie zijn een belangrijk onderdeel bij Jorienosaurus. Iedereen kan het, wanneer hij of zij bij de hand genomen wordt! 

Kinderyoga daagt het kind uit om over zichzelf na te denken. Wie ben ik?! En wat wil ik?! Hoe geef ik mijn grenzen aan? Hoe word ik stil? Stil van binnen en van buiten. Is dat fijn of beweeg ik liever om stil te worden van binnen? Wat je ook ontdekt het is oké! Jij bent oké!

Kleuteryoga

Dinsdag 15:15 – 16:15 uur

Tijdens de kleuteryogales maken kleuters op een speelse manier kennis met hun lichaam. Aan de hand van een avontuur gaan we yogaoefeningen doen, ontspannen, ademspelletjes, masseren, dansen en zingen. Dit doen we met yogakaartjes, prentenboeken, muziek en andere attributen.

Lees verder >

 

Kinderyoga

Dinsdag 16:30 – 17:30 uur

Tijdens de kinderyogales ontdekken kinderen hoe ze bij zichzelf kunnen blijven, ongeacht de omstandigheden. Door yogaoefeningen, ademspelletjes, massages, samenwerken, meditatie en ontspanningsoefeningen leren ze voelen wat iets met je doet.

Lees verder >

Tieneryoga

Dinsdag 17:45 – 18:45 uur 

De tienertijd is een spannende tijd waarin veel verandert: lichamelijk en geestelijk. Tieners raken soms het contact met hun lichaam kwijt. In de yogales proberen we dit terug te vinden. Dit doen we aan de hand van yogaoefeningen, ademhalingsspelletjes, samenwerken, meditatie en ontspanningsoefeningen.

Lees verder >

Ouder-Kindyoga

Het is heerlijk om tijd samen door te brengen en genegenheid te zoeken bij elkaar. En het is ook fijn om rust te kunnen vinden in een druk en hectisch leven. Tijdens deze lessen doen we samen en individueel yogaoefeningen, spelletjes en massageoefeningen. Er is ook tijd voor ontspanning, een verhaaltje en een kopje thee. Met de tips die ouders tijdens de workshop krijgen kunnen ze ook thuis aan de slag.

Lees verder > 

 

KinderyogaExtra

KinderyogaExtra is een yogales voor kinderen met speciale behoeften. Je moet hierbij denken aan kinderen met autisme, adhd of andere kinderen die om wat voor reden dan ook een les met minder prikkels, meer structuur en extra begeleiding kunnen gebruiken.

Lees verder > 

 

Kinderyoga voor volwassenen

Wil jij inspiratie op doen, zelf ondervinden wat kinderyoga is, weer eens zelf kind zijn en lekker komen bewegen en spelen? Dat kan bij Jorienosaurus Academie!

Lees verder >