Hoi, Ik ben Jorien(osaurus)

Ik hou ontzettend van knuffelen en wandelen met mijn hond Charlie. Een detective kijken met mijn lief Bas of een taartje eten bij Jonny van het Gouden Randje. Met vrienden heb ik graag goeie gesprekken die over het leven gaan. Koetjes en kalfjes laten we achterwege.

Daarnaast hou ik onwijs veel van kinderboeken, -films, -theater en -tentoonstellingen! Ik denk omdat het simpel en zuiver is. En omdat ik zelf eigenlijk een groot kind ben. Zo speel ik dol graag met mijn nichtje en neefjes of mijn kleinste vriendjes. Daar heb ik er een hoop van.

Ik maak heel makkelijk contact met kinderen omdat ik ze goed begrijp en ze volledig zichzelf mogen zijn.

Ik weet al heel mijn leven dat ik anders ben. Dat voel je gewoon. En als dat dan ook nog eens bevestigd wordt door je omgeving door je na de kleuterklas naar een speciale school te sturen kun je er niet meer omheen.

Anders zijn is heel vaak heel leuk. Ik zie bijvoorbeeld dingen die andere niet zien. Kleine dingen. Of voel hoe iemand zich voelt. Ik beleef alles heel intens. Zo kan ik heel blij worden van dingen die ik leuk vind en heel verdrietig als iets kapot gaat of anders dan ik graag zou willen. Ik geniet intens van mooie muziek of de natuur. En wanneer mensen bij mij zijn genieten ze van mij omdat ik zo erg hardop geniet. Ik laat ze even kijken door mijn bril.

Toch is het soms ook fijn om “gewoon” te zijn. Niet op te vallen of buiten de boot. Je moet heel sterk zijn om altijd maar weer anders te zijn.

Ik deed er 40 jaar over om een goeie balans te vinden tussen “anders” en “gewoon” zijn.

Daaruit ontstond Jorienosaurus. Een stoere, sterkte, grappige, speelse, lieve, dino die lekker zichzelf is en andere kinderen en volwassenen een handje helpt dit ook te zijn. Want weet je: we zijn allemaal “anders” en “gewoon”.

Naast een rugzak vol eigen ervaringen heb ik na jaren in het kunst en cultuur onderwijs gewerkt te hebben een opleiding tot kinderyogadocent en creatieve kindercoach bij de Jip en Jan academie in Almere gevolgd.

Elk traject is anders bij mij omdat ik kijk met frisse ogen en per keer voel wat er nodig is. Wat jij nodig hebt. Zo fijn als er iemand met je mee kijkt, naar je luistert zonder oordeel en je met spelen nieuwe inzichten geeft. Ik heb het zelf mogen ervaren en het is … magisch!

Ik hoop je te mogen ontmoeten!