KinderyogaExtra

van 6 t/m 11 jaar

Er wordt met veel geduld gekeken naar de behoeftes van het kind

 

KinderyogaExtra is een yogales voor kinderen met speciale behoeften. Je moet hierbij denken aan kinderen met autisme, adhd of andere kinderen die om wat voor reden dan ook een les met minder prikkels, meer structuur en extra begeleiding kunnen gebruiken.

De lessen hebben een duidelijke opbouw en vaste structuur. Indien nodig wordt de muziek zachter gezet of de lampen gedimd. We houden hierbij rekening met de behoeften van elk kind. Aan het einde schuiven de ouders aan en bespreken we samen wat we gedaan hebben onder het genot van een kopje thee.

We richten ons in de KinderyogaExtra op de unieke eigenschappen en kwaliteiten van het kind. Het gaat bij yoga om je eigen kracht en een positieve ervaring met je eigen lichaam en geest. Zo ook bij deze lessen. Door yogaoefeningen, ademspelletjes, meditatie, samenwerken, ontspanningsoefeningen en massages, leren de kinderen voelen wat iets met je doet. Hierdoor bevorderen we het lichaamsbesef, het leren aanvoelen van grenzen en het reguleren van aandacht en bewustzijn. De kinderen leren hierdoor zelf keuzes maken: wat wil ik, hoe vind ik het fijn en hoe zorg ik dat ik me prettig voel? Ieder lichaam, ieder mens is anders. Alleen jij weet wat goed voelt!

Voor de KinderyogaExtra maak ik gebruik van de kennis en ervaring van Janneke Meijer, orthopedagoog bij praktijk Vaardig Verder, gespecialiseerd in autisme en adhd én groot liefhebber van yoga.

KinderyogaExtra

Op aanvraag

Adres: Zaanstraat 22, Enschede

Kosten: € 39,50